Zajímavosti z oboru

Dovolená autem – Chorvatsko, Itálie, Polsko či jinam

14.7.2022

„Jedeme na dovolenou našim autíčkem“. Pokud při rodinné radě k takovému rozhodnutí dospějete, položte si současně ještě několik otázek, na které bude nutné hledat odpověď.

Když už řidičský průkaz nad 65 let nestačí

15.8.2021

S věkem za volantem zpravidla stoupají zkušenosti, ale zároveň přibývají zdravotní nešvary a klesá pozornost a schopnost pohotové reakce. Proto zákon nařizuje pravidelné lékařské prohlídky, které se týkají profesionálních řidičů od dovršení 50 let věku a dále osob starších 65 let. Co tedy dělat, pokud máte nebo chcete řidičský průkaz a je vám nad 65 let?

Bezdůvodně pomalá jízda může způsobit i nehodu

20.7.2021

Pojem „bezdůvodně pomalá jízda“ je nešvarem silničního provozu. Pomalá jízda sama o sobě problémem není. Je přece stanoveno, že řidič přizpůsobí rychlost jízdy svým schopnostem, povětrnostním podmínkám a stavu pozemní komunikace. Nicméně řidič, který jede na rovném úseku pozemní komunikace při perfektních rozhledových poměrech 40 km/hod, když je na tomto úseku dovoleno jezdit 90 km/hod, způsobuje překážku a vyvolává v ostatních řidičích silné „emotivní reakce“.

Výuka v autoškole potřebuje změnu

15.1.2021

Asociace autoškol požaduje již několik let po ministerstvu dopravy změny ve výuce řidičů v autoškolách. Podle nich je totiž nynější způsob vyučování i závěrečných zkoušek zastaralý a hlavně neodpovídající tomu, jaká je nyní reálná situace na silnicích. Začínající řidiči tak nejsou připraveni na skutečný provoz.

Elektronické dálniční známky 2021

9.11.2020

V autoškole se člověk zpravidla stane řidičem. A rázem ho čeká další řada příkazů, zákazů a nařízení. Na silnici i mimo ni. Znalci říkají, že řidič nemá žádné právo, ale minimálně tisíc povinností. A jednou takovou je nutnost platby poplatku při použití dálnice a silnice pro motorová vozidla. Ovšem příští rok to bude jednodušší, protože světlo světa spatří elektronické dálniční známky 2021.

Pravidelné profesní školení řidičů 2020

27.10.2020

Evropská unie řeší svojí legislativou celou řadu oblastí našeho každodenního života. Není tomu jinak ani v oblasti oprávnění k řízení nákladních vozidel a autobusů. Zde je nutné vlastnit kromě řidičského oprávnění dané skupiny současně i profesní oprávnění řidiče, tzv. profesní průkaz. A k němu patří samozřejmě také profesní školení řidičů.

1
Webové stránky ©2024 PANKREAProvozováno na systému EstofanNastavení cookies