Výuka v autoškole potřebuje změnu

15.1.2021

Asociace autoškol požaduje již několik let po ministerstvu dopravy změny ve výuce řidičů v autoškolách. Podle nich je totiž nynější způsob vyučování i závěrečných zkoušek zastaralý a hlavně neodpovídající tomu, jaká je nyní reálná situace na silnicích. Začínající řidiči tak nejsou připraveni na skutečný provoz.

Podle asociace je totiž důležitější, aby se žáci autoškoly místo učení se teorie více zabývali reálným provozem a praxí.

Žádost o řidičský průkaz

Testy na autoškolu jsou nyní spíše o biflování

V současné době se uchazeči o řidičský průkaz musí naučit zpaměti správné odpovědi na otázky, přičemž si vybírají ze tří možností. Avšak možné situace, které mohou vzniknout například na křižovatce, pak znají jenom z jednoduchých obrázků. Zkušební jízdy je na tyto situace nemohou také zcela připravit. Proto je potřeba testy na autoškolu inovovat.

Nové animace jako součástí nových testů na autoškolu

Řešením mají být nové animace z pohledu řidiče ukazující skutečný provoz a reálné situace na silnicích. Animace budou zaměřeny na vnímání a vyhodnocení rizika v dané situaci. V reálném provozu může totiž nastat hned několik hrozeb najednou a správně je vyhodnotit je mnohdy životně důležité.

Tato videa by byla součástí výuky, sloužila by k přípravě na reálné situace a současně byla součástí nových testů na autoškolu, při kterých žáci budou odpovídat na to, co jim hrozí a jak mají správně reagovat.

On-line registrace

Autoškola Zdiměřice je tu pro vás

Potřebujete řidičský průkaz? Neváhejte kontaktovat naší autoškolu ve Zdiměřicích, a my vám ho pomůžeme získat.

Webové stránky ©2024 PANKREAProvozováno na systému EstofanNastavení cookies